Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

10:00 π.μ. Εγκαίνια της 75ης Δ.Ε.Θ. Ήμασταν κι εμείς εκεί, με το δικό μας περίπτερο για να ενημερώσουμε και να γνωριστούμε με τους επισκέπτες της Διεθνούς Εκθέσεως. Μόνο που εκείνη την ημέρα οι επισκέπτες της Δ.Ε.Θ. ήταν κυρίως «υψηλά ιστάμενα πρόσωπα», όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Όπου και να γύριζες το βλέμμα έβλεπες σκούρα κουστούμια να τους ακολουθούν αστυνομικοί (με πολιτικά ή στολές) και να τους αποθανατίζουν φωτορεπόρτερ.

Ήμασταν κι εμείς εκεί και για έναν άλλο λόγο : περιμέναμε με υπομονή μέχρι να περάσουν από μπροστά μας κάποιοι υπουργοί που μας πετσόκοψαν το επίδομα αδείας ενώ λίγους μήνες πριν μας διαβεβαίωναν ότι «από τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης δεν θα θιγούν οι ανάπηροι». Πέρασαν λοιπόν από μπροστά μας, τους σταματήσαμε και διαμαρτυρηθήκαμε. Στο στόχαστρο μας φυσικά ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μαζί με τους δύο Υφυπουργούς του έγινε αποδέκτης των παραπόνων μας και δεσμεύτηκε «να επανεξετάσει το θέμα».

Δεν μείναμε όμως μόνο εκεί. Ο Πρόεδρος του συλλόγου μας κατάφερε να έχει μια πεντάλεπτη τετ-α -τετ συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της χώρα κ. Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίοι επέδωσε και ένα υπόμνημα με όλα τα σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν εμάς τους κινητικά ανάπηρους.

Ας ελπίσουμε ότι τα εγκάρδια χαμόγελα και οι χειραψίες δεν έγιναν μόνο για τους τηλεοπτικούς φακούς και ότι το ενδιαφέρον που έδειξαν και οι δύο πολιτικοί μας θα φέρει θετικά αποτελέσματα για το χώρο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: